Het Netwerkpunt richt zich naar hulp-en dienstverleners en heeft volgende opdrachten:
Oriëntatie
Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casus specifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag. Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. Daarnaast maakt het Netwerkpunt op basis van de gestelde oriëntatievragen eveneens een bundeling van knelpunten die gesignaleerd kunnen worden op netwerkniveau.
Deskundigheidsbevordering
- Het verbinden van vraag en aanbod inzake expertise-uitwisseling.
- Het organiseren van intersectorale intervisies.
- Het organiseren van cluster-ringen waarbij ontmoeting en uitwisselen van informatie rond een specifiek thema centraal staat.
- Vormingspakketten opstellen voor huisartsen, voor nieuwe medewerkers,..
- Project "Tussen de lijnen": het intercollegiaal consult.
- Het stimuleren van Vreemdgaan-Wisselleren is een methodiek die medewerkers in de hulpverlening intersectoraal wil stimuleren om een kijkje te nemen in een andere organisatie.
- Een overzicht aanbieden binnen psycho-educatie.
- …
Zuurstoflijn
Contact
T. 09 397 09 87
Permanentie: ma-di-do-vrij van 9 tot 12u
Of via mail op netwerkpunt@pakt.be
Wanneer u een vraag heeft die zich situeert binnen de regio Aalst-Dendermonde-Sint Niklaas, kan u terecht bij de collega's van het netwerk ADS.
- Advies & Coaching GG ADS richt zich op hulp- en dienstverleners die op zoek zijn naar de gepaste hulpverlening voor jongeren en volwassenen (16-65jaar) binnen de GGZ regio Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. Door middel van coaching, vorming en intervisie probeer Advies & Coaching GG ADS de deskundigheid bij hulp- en dienstverleners te bevorderen.
- Netwerkpunt RADAR ondersteunt professionelen uit de 0de en de 1ste lijn in hun zoektocht naar de gepaste hulpverlening voor kinderen en jongeren (0-18jaar) met (een vermoeden van) geestelijke gezondheidsproblemen. Tel: 09 397 09 87 of e-mail: netwerkpunt@radar.be
- Voor vragen rond jeugdhulp kan je terecht bij de Afdeling Continuïteit en Toegang (ACT).